Meny Lukk

Pilotprosjekt

Her kommer en liten oppdatering.

Respondo startet 1. desember opp pilotprosjektet med investering i solenergi i Spania. Dette innebærer at deltakerne har kjøpt et såkalt virtuelt kraftverk som anskaffer strømmen på en fast avtale fra en eier av solenergi og selger denne videre i markedet. Et slikt Virtual Solar Power Plant (VSPP) fungerer på akkurat samme måte som å eie et kraftverk. En investor får avkastning ved å selge kraften i et marked hvor prisene på fornybar energi stadig øker.

De som deltar i prosjektet har investert 6810 NOK for å disponere 1 kW i 10 år, med forventet årsproduksjon på inntil 2000 kWh pr år.

Respondo sender daglig rapport om utviklingen i kraftproduksjon, salgsinntekt og reduksjon av CO2 utslipp.

Formålet med pilotprosjektet er å teste alle systemer og å få tilbakemelding fra deltakere og aksjonærer. Disse tilbakemeldingene vil være av stor betydning når Respondo lanserer produktet i markedet.

I løpet av pilotprosjektet vil Respondo også videreutvikle nettsiden og teste ut forskjellige alternativer, mht varighet på avtaler etc.

Deltakerne vil daglig motta følgende info på SMS:

Respondo Daily Report 01.12.2021
Your generation capacity 1 kW
Power generation 2,79 kWh
Average sale price 2,44 NOK/kWh
Revenues from power sales 6,81 NOK
Reduction carbon footprint 1,03 kg CO2

I tillegg vil det bli tilgjengelig løpende oppdatering på selskapets hjemmeside og på mail. Investorene vil dermed få løpende innsyn i utvikling evt avkastningen på prosjektet.

Dersom du ønsker å motta løpende informasjon om pilotprosjektet, vennligst gi tilbakemelding.

Vi planlegger å avholde et møte med aksjonærene i januar med evaluering av pilotprosjektet og deretter ta neste trinn med innhenting av kapital og oppstart.

Ønsker du Nyhetsbrev fra Respondo?

Fyll inn dine data i feltene til høyre og trykk "Send"