Meny Lukk

EU trenger flere gassforbindelser, må avslutte Russlands avhengighet

Montel News Service 1. mars 2022


Spania
EU bør fremskynde utviklingen av gassrørledninger, inkludert en ny ledning som forbinder Spania med Frankrike, for å få slutt på landets avhengighet av russisk gass, sa Spanias statsminister Pedro Sanchez sent mandag.
«Europa kan ikke stole på Russland for 40 prosent av gassforsyningen. Det er en sårbarhet, en svakhet som vi må gjøre slutt på, og et av problemene vi må fremskynde er sammenkoblinger, la han til i et intervju på nasjonalt TV.
Spania var «villig til å hjelpe» og lansere «så snart som mulig» en annen gassrørledning med Frankrike, sa han i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina, med Europa som innførte strenge sanksjoner mot en av sine store energileverandører.
Spanske og franske regulatorer avviste imidlertid et nytt rørledningsprosjekt, som ville ha blitt den tredje gassforbindelsen mellom de to landene, i 2019 på grunn av manglende interesse.

Trenger å diversifisere
«Vi må diversifisere energikildene våre og satse på fornybar energi,» sa Sanchez, og la merke til at enhver ny gassforbindelse med Frankrike burde være forenlig med grønt hydrogen.
Han utelukket imidlertid at å utsette Spanias atomutgang ville løse den nåværende energikrisen.
Atomkraftverk var «verken konkurransedyktige eller økonomisk bærekraftige, selv for eierne av anleggene».
I mellomtiden vil reformering av engroskraftmarkedene også bidra til å dempe prisstigninger knyttet til den ukrainske invasjonen, sa den sosialistiske statsministeren.

Ønsker du Nyhetsbrev fra Respondo?

Fyll inn dine data i feltene til høyre og trykk "Send"